In een wereld waarin we ons steeds meer bewust worden van het feit dat we de CO2 uitstoot moeten zien terug te brengen tot het absolute minimum, is het laten plaatsen van zonnepanelen hierin natuurlijk een goede stap. Niet alleen draag je hiermee bij aan een beter en schoner milieu, maar zorg je er ook voor dat je maandelijks flink wat bespaard op je energierekening. Niet voor niets is het aanschaffen van zonnepanelen daarom dus ook een populaire investering. Wel is het belangrijk dat je bij de aanschaf rekening houdt met een aantal zaken. Om je een idee te geven wat allemaal belangrijk is bij zonnepanelen kopen, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Is je dak wel geschikt?

Wanneer jij voornemens bent om zonnepanelen te laten plaatsen, is het allereerst goed om te weten of je dag geschikt is. Hiermee bedoelen we niet of je dak wel sterk genoeg is, maar meer of je dak voldoende zonlicht krijgt. Zonnepanelen werken immers op zonlicht. Op het moment dat je dak bijvoorbeeld het grootste deel van de dag wordt overschaduwd door de bomen die eromheen staan, dan kan het heel goed mogelijk zijn dat je toch echt moet kijken naar een alternatief. Dit kan betekenen dat de zonnepanelen op de schuur moeten worden geplaatst wanneer je deze hebt of misschien wel ergens anders zoals het platte dak van een aanbouw.

De prijs van de zonnepanelen

Zonnepanelen kopen doe je natuurlijk om een aantal redenen. Allereerst doe je dit om te besparen op je maandelijkse energierekening en ten tweede om je steentje bij de te dragen aan een schoner milieu. Om ervoor te zorgen dat je je zonnepanelen zo snel mogelijk terugverdiend, is het belangrijk te weten hoe hoog het jaarlijkse rendement is, zodat je eenvoudig kunt berekenen wat jouw terugverdientijd is. Iets waar je het uiteindelijk toch allemaal voor doet. Zorg er dus voor dat je voor jezelf rekening houdt met een terugverdientijd van tussen de 6 en 8 jaar, wat inhoudt dat je jaarlijks tussen de 15 en 20 procent rendement moet zien te krijgen. Iets wat doorgaans heel reëel is.

Garantieperiode

Gemiddeld gaan zonnepanelen zo’n 20 tot 25 jaar mee. Wel is het dan belangrijk om te weten hoe lang de garantie is die jij op je zonnepanelen hebt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je er niets aan hebt wanneer je kiest voor een partij die net op de markt is en binnen enkele jaren alweer vertrekt. Ondanks het feit dat je natuurlijk recht hebt op garantie, is er geen bedrijf meer waarbij je dit kunt claimen. Het is dus raadzaam om te kiezen voor een gerenommeerd bedrijf, waarvan je zeker weet dat ze over tien jaar ook nog bestaan.

Koop zonnepanelen bij Gaslicht.com