Zou jij dolgraag een ander energiecontract af willen sluiten? Heb je bijvoorbeeld een discussie met jouw huidige energieleverancier? Of heb je het idee dat je veel te veel geld maandelijks voor jouw energiecontract moet betalen? In dergelijke situaties is het aan te raden om op zoek te gaan naar een nieuw energiecontract.

Om dit nieuwe energiecontract te kunnen vinden, doe je er verstandig aan om gebruik van een energievergelijker te maken. Met dank aan deze online tool kun je de verschillende contracten en leveranciers perfect met elkaar vergelijken. Je bent daardoor in staat om uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze te gaan maken. Een keuze waarmee je hoogstwaarschijnlijk ook nog het nodige geld kunt besparen. Om die besparing te kunnen verkrijgen, kun je het beste onderstaand stappenplan opvolgen.

Stap 1: schat je verbruik in

Ten eerste doe je er verstandig aan om jouw verbruik heel goed in te schatten. Je kunt jouw toekomstige verbruik baseren op jouw huidige verbruik, maar je kunt ook jouw toekomstige verbruik in gaan schatten. Dat doe je door bijvoorbeeld naar jouw huishoudelijke apparaten te kijken.

Sta 2: zet je wensen op een rijtje

Vervolgens doe je er verstandig aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar ben je precies naar op zoek? Aan welke eisen moet jouw nieuwe energiecontract voldoen? En hoeveel geld wil je bij voorkeur maximaal uitgeven? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.

Stap 3: vul jouw verbruik en postcode in

Nadat je jouw wensen op een rijtje hebt gezet, kun je daadwerkelijk van de energievergelijker gebruik maken. Vul daarvoor jouw verbruik en jouw postcode in. De energievergelijker toont dan direct alle mogelijke energiecontracten van verschillende energieleveranciers.

Stap 4: maak een vergelijking

Het is nu de hoogste tijd om een goede vergelijking te maken. Hierbij kijk je niet alleen naar het tarief, maar ook naar de voorwaarden en eventueel welkomstcadeau. Bij het maken van deze vergelijking is het advies om je pijlen op meerdere energieleveranciers te richten. Check daarbij óók de contracten van Vattenfall; dit is niet voor niets één van de grootste energieleveranciers.