De key tot ondernemen is investeren. Als ondernemer wil je dus zoveel mogelijk geld over hebben om te kunnen investeren. Je wilt dus de kosten per maand zo laag mogelijk houden. Toch ontkom je er niet aan dat je elke maand een aantal vaste bedragen moet betalen om comfortabel te kunnen leven. Een van deze vaste kosten is de energierekening. Gelukkig zijn er een aantal creatieve manieren om te besparen op de energierekening. Wil je weten wat die manieren zijn? Blijf dan vooral verder lezen.

Besparen door vergelijken en overstappen

Als men denkt aan energiebesparingen denkt men al snel aan groene stroom of vermindering van het stroomgebruik. Wat voor veel mensen minder voor de hand ligt is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit terwijl vergelijken en overstappen misschien wel de meeste eenvoudige manier is om de kosten van de energierekening te drukken. Dit komt, omdat de meeste mensen teveel betalen voor hun energie. Ze hebben al heel hun leven een contract bij een energieleverancier, terwijl andere misschien wel veel voordeliger zijn. Veel mensen zullen zich hierin herkennen. Het kost teveel moeite om energiemaatschappijen te vergelijken en uit te zoeken welk contract het beste bij je past. Gelukkig is hier een oplossing voor. Via Overstappen.nl vergelijk je energie in een handomdraai. Zo kun je er snel achter komen welke energieleverancier voor jou het meest voordelig is. Daarnaast vind je ook een overzicht van alle energieleveranciers in NL.

Verlichting

Een andere manier om op energie te besparen is door over te stappen op energiezuinige verlichting. Veel mensen maken al gebruik van spaarlampen. Dit is al een stapje beter dan de onzuinige gloeilampen. Toch kan het nog een stuk beter. Ledverlichting is namelijk verreweg de meest energiezuinige verlichting. Ook gaat ledverlichting een stuk langer mee wat het extra duurzaam maakt. Stap dus zoveel mogelijk over op ledverlichting.

Isoleren

Steeds meer nieuwbouwhuizen en kantoren zijn goed geïsoleerd. Hierdoor houden ze beter de warmte vast en dit bespaard stookkosten. Woon of werk je echter in een wat ouderhuis/appartement/kantoor dan is de kans groot dat het pand niet goed is geïsoleerd. Hierdoor raak je onnodig veel warmte kwijt. Het kost dus meer energie om het pand te verwarmen en dit zie je terug op de energierekening. Het kan een aardige investering zijn om te isoleren, maar wel een investering die zichzelf terugbetaald.

Let op slaapverbruik

Veel apparaten hebben een slaapstand. Hierdoor duurt het minder lang om een apparaat weer op te starten. Het nadeel aan de slaapstand is dat het apparaat nog steeds energie verbruikt. Sommige apparaten zelfs nog 80%. Het is dus veel beter om het apparaat helemaal af te sluiten. Dus gebruik je een apparaat niet? Zet het apparaat dan helemaal uit.