Bent u in uw bedrijf verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden, milieu en voedselveiligheid, kortweg QHSE? Dan is het belangrijk dat u weet aan welke regels en wetten uw bedrijf aan moet voldoen. U moet dus compliance met uw bedrijf zijn. Maar die wetten en regels kunnen ook zomaar weer veranderen. En om de vinger continu bij de pols te houden, is door die snelle ontwikkelingen lastig. Bovendien is het ook dan de vraag of die regelgeving op uw bedrijf van toepassing is.

Gelukkig is er hulp in de vorm van een online applicatie die alles voor inzichtelijk maakt. Zodat u weet welke wet- en regelgeving van u voor toepassing is en welke veranderingen daarin zijn opgetreden.

Compliance voor elk bedrijf van belang

Arbeidsomstandigheden, milieu en voedselveiligheid. Het zijn zaken die voor elk bedrijf gelden. En voldoen aan de wet- en regelgeving (ofwel compliance met bedrijf zijn) op dit gebied is dan ook voor elk bedrijf van toepassing. U wilt immers een veilige werkomgeving voor uw huidige en toekomstig personeel bieden. Risico’s voor uw team en het management wilt u vermijden. Daarbij draagt het naleven van de genoemde wetten en regels ook bij voor het duurzaam een maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien controleert de overheid ook of uw bedrijf compliance is.

Risico’s voor niet naleven wetten en regels QHSE

Stel dat u belangrijke compliance regelingen niet zou naleven als onderneming. Dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijf en uw medewerkers. Naast het feit dat de veiligheid niet meer gewaarborgd wordt, kunt ook denken aan andere risico’s:

  • Schades voor medewerkers en klanten, wat zelfs kan leiden tot schadeclaims;
  • Reputatieverlies;
  • Belangenverstrengelingen;
  • Schade aan de integriteit van systemen en primaire processen.
  • Boetes opgelegd door overheid.

Hoe blijft u als bedrijf compliant?

Die wetten en regels veranderen geregeld. Om dat allemaal handmatig te gaan bijhouden is bijna geen doen. Hoe blijft u dan toch als bedrijf compliant? Een hele goede hulp daarbij is een online applicatie. Deze houdt speciaal voor uw onderneming bij aan welke regels en wetten uw bedrijf moet voldoen. U ziet meteen wat u compliance status is en waar de prioriteiten liggen.

De openstaande taken kunt u via het programma weer onderverdelen binnen uw team. U kunt daarbij uw teamleden allemaal toegang bieden tot het programma, zodat u eenvoudig kunt samenwerken. Door een taakverslag op te maken en toe te voegen is de taak volbracht en kunt het afvinken. Alles is voor u via het dashboard van het compliance online applicatie dus in één oogopslag te volgen.

Zelf compliance tool voor bedrijven uitproberen?

Vaak bieden dergelijke genoemde online programma’s u de mogelijkheid om het eens een maand kosteloos te proberen. Kunt u er uitgebreid kennis mee maken en bekijken of het ook voor u een handige tool is. Feit is dan wetten en regels er voor iedereen zijn. Ook als u een kleinere organisatie heeft. En compliance met uw bedrijf is in eerste instantie natuurlijk erg van belang voor u en uw personeel.