Het bezitten van een energielabel is verplicht voor alle bedrijven die een pand bezitten. Ook bij de verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel verplicht. Een energielabel laat zien hoe zuinig uw gebouw is. Een energielabel kan enkel worden opgesteld door een erkend specialist.

Energielabel A in 2030

Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden hoe het gebouw wordt gebruikt, welke installaties er staan. Een andere belangrijke factor bij het opstellen van een energielabel is de isolatie van de vloer, wanden en dak. Om de klimaatdoelen van Parijs te behalen verplicht de overheid bedrijven om vanaf 2023 minimaal een energielabel C te bezitten. Bedrijfspanden mogen ook het energielabel B of A hebben. Energielabel A is het zuinigst en betekent dat uw bedrijfspand energiebesparend is. In 2030 heeft de overheid verplicht gesteld om energielabel A te bezitten. Dit betekent dat er de komende jaren investeringen moeten worden gedaan om te voldoen aan alle wettelijke eisen.

Hoe kan ik een energielabel verhogen?

Een energielabel wordt samengesteld op basis van diverse factoren. Om een energielabel te verhogen, moet alle factoren worden geoptimaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van verwarmings- en koelinstallaties. https://beter-energielabel.nl/ helpt u graag bij het vinden van de juiste klimaatoplossingen voor uw bedrijfspand.

Subsidies

Het verhogen van een energielabel kan een behoorlijke investering zijn. In veel gevallen stelt de overheid geld beschikbaar om de verhoging van een energielabel te realiseren. Hierdoor wordt de terugverdientijd versneld en kunt u ook sneller energie besparen, waardoor u ook in de toekomst extra geld kunt besparen op energie. Als u samen met uw adviseur kijkt welke subsidiemogelijkheden er zijn voor uw bedrijf kunt u extra geld besparen op het verhogen van uw energielabel.