Tegenwoordig zien we steeds meer kledingmerken die gebruik maken van bamboe voor het produceren van kleding. Dit komt omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen in de laatste tien jaar een gigantische opmars heeft gemaakt. Het produceren van een broek kost bijvoorbeeld 7000 liter water, dus is het nodig om duurzame alternatieven te vinden. Een goed alternatief is bamboe kleding. Wij geven vijf voordelen waarom jij moet overwegen om voor een merk als Bamboo Basics te kiezen.

Zacht

Kleding van bamboe voelt heel zacht aan. Dit komt door de structuur van de vezels in bamboe. Kleding van katoen is bijvoorbeeld een stuk ruwer en zal jouw huid sneller doen irriteren. Ideaal dus voor mensen met een zeer gevoelige huid!

Duurzaam

Kleding van bamboe is ontzettend duurzaam. In de inleiding hebben we het al even besproken, maar bij de productie van een kledingstuk van bamboe wordt een stuk minder water gebruikt. Daarnaast worden er ook geen pesticiden gebruikt of andere schadelijke bestrijdingsmiddelen en is kleding van bamboe 100% biologisch afbreekbaar. Tot nu toe is er geen andere plant die zo geschikt en zachtaardig is als bamboe!

Droog

Uit onderzoek blijkt dat kleding van bamboe tot meer dan veertig procent meer vocht absorbeert dan kleding van bijvoorbeeld katoen. Dit komt omdat bijvoorbeeld een bamboo t shirt of bamboe sokken vocht goed kan afvoeren. Super handig voor mensen die fysiek zwaar werk moeten doen of gauw zweten!

Het weer

Ongeacht het weer, kun je kleding van bamboe altijd dragen. In de zomer heeft het als voordeel dat de stof goed kan ademen, waardoor je het minder snel warm krijgt.  Ook in de winter draagt bamboe bij aan jouw comfort, want kleding van bamboe zorgt er ook voor dat je het warmer hebt (tussen de 2 en 3 graden) dan traditionele kleding.

De vorm

Hoe vaak komt het voor dat je een mooi t-shirt hebt gekocht en hij in de was is gekrompen? Hartstikke zonde van het geld natuurlijk, maar vanaf nu is dat verleden tijd, want kleding van bamboe krimpt niet. Je kan er dus ook op vertrouwen dat je voor een langere periode kunt genieten van je kleding.