Heb je last van ongedierte in huis? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk verlost worden van de beestjes. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer er veel beestjes aanwezig zijn. Het heeft in dat geval geen zin om ze met jouw handen of voeten te doden. Nee, want er zijn dan namelijk veel meer beestjes aanwezig. Gelukkig betekent dit niet dat je zelf geen actie kunt ondernemen tegen ongedierte. Wij zetten hieronder effectieve bestrijdingsmethoden voor verschillende soorten ongedierte op een rijtje.

Houtworm

De aanwezigheid van houtworm wordt lang niet altijd direct opgemerkt. Dit komt doordat dit ongedierte zich voornamelijk verschuilt in het hout. Enkel de kever die voorkomt uit de houtworm leeft buiten het hout. Deze kever legt haar eitjes echter wel in het hout. Hier komen vervolgens opnieuw larven uit. De larven zijn het meest hardnekkig bij dit ongedierte. Zij vreten zich namelijk een weg door het hout. Indien dit lange tijd doorgaat, verliest het hout zijn stevigheid. Reden genoeg dus om houtworm te bestrijden.

Vaak wordt gezegd dat je houtworm in onbehandeld hout kunt bestrijden door het hout te behandelen met bijvoorbeeld lak of beits. Dit kan inderdaad, maar deze bestrijdingsmethode heeft niet altijd effect. Je bestrijdt namelijk alleen de larven die aan de oppervlakte zitten. Daarbij komt dat behandeling van het hout geen effect heeft op de eitjes. Wil je houtworm bestrijden? Dan is het beter dit uit te besteden aan een professionele ongediertebestrijder.

Kakkerlakken

De aanwezigheid van kakkerlakken wordt door niemand op prijs gesteld. Indien dit ongedierte opduikt in jouw woning, is jou er ongetwijfeld veel aan gelegen om de beestjes te bestrijden. Dit kun je uitbesteden aan een ongediertebestrijder, maar je kunt kakkerlakken ook zelf bestrijden.

Allereerst kun je een natte dweil gebruiken om kakkerlakken te bestrijden. Leg deze ’s nachts bijvoorbeeld in jouw keukenkastje. De volgende ochtend zitten er ongetwijfeld de nodige kakkerlakken onder de dweil. Deze kun je vervolgens doodmaken of buiten uitzetten. Spoel de dweil vervolgens uit met kokend water om te voorkomen dat eventuele eitjes gelegd in de dweil uitkomen.

Je kunt het ongedierte ook vangen met behulp van een bakje water met daarin wat olie. De kakkerlakken komen op het water af en zij zullen in het bakje kruipen. Als gevolg van de olie stikken de kakkerlakken. Olie zorgt er namelijk voor dat de luchtwegen van het ongedierte verstopt raken. Hierdoor ben je dus snel verlost van kakkerlakken in huis.

Muizen

Heb je last van muizen in huis? Dan is het ook zaak om direct in actie te komen. Muizen vermenigvuldigen zich namelijk snel, waardoor er binnen de kortste keren een plaag kan ontstaan. En hoe meer muizen er aanwezig zijn, des te groter de overlast. Gelukkig zijn er een aantal manieren om muizen zelf te bestrijden.

Wanneer je muizen wilt vangen, kun je muizenvallen gebruiken. We kennen tegenwoordig vallen die muizen direct doden. Je kunt het ongedierte echter ook levend vangen en ze vervolgens weer uitzetten in de natuur. Muizen bestrijden kan eveneens met vergif. Indien je vallen of vergif gebruikt moet je dit op meerdere plekken in huis plaatsen. In dat geval is de kans namelijk het grootst dat je snel verlost bent van het ongedierte.

Zijn er ontzettend veel muizen aanwezig in jouw woning? Dan is het niet aan te raden de beestjes zelf te bestrijden. De muizen ontwikkelen zich namelijk sneller dan jij ze kunt vangen. Daarom is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen wanneer er sprake is van een muizenplaag.